Δρύινο βαρέλι κρασιού 30lt ( ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ )

  • Δρύινο βαρέλι κρασιού 30lt ( ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ )
  • Δρύινο βαρέλι κρασιού 30lt ( ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ )

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€99,00

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:WB-30

ΕΤΑΙΡΙΑ:

(συμπεριλαμβάνεται ξύλινη κάνουλα και βάση)

Βάρος:15.00 Kg

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+

ΔωρεάνΑποστολή

Για αγορές άνω των 80€

ΤηλεφωνικέςΠαραγγελίες

Καλέστε στο 210 5246960

  • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
  • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πρώτη Ύλη

Τα βαρέλια κατασκευάζονται αποκλειστικά από ξύλα δρυός, καθώς το αποτέλεσμα της ένωσης του κρασιού με την δρυ καθιστά το βαρέλι αναντικατάστατο αντικείμενο εργασίας για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.Η προμήθεια της ξυλείας γίνεται από δάση των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης.Τα χαρακτηριστικά της δρυός των περιοχών αυτών είναι ότι έχουν μικρούς και πυκνούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι η επίδραση τους πάνω στο κρασί είναι αργή και μακρόχρονη, έτσι ώστε να συμβάλουν στη σωστή ωρίμανσή του.Η διαλογή των κορμών δέντρων δρυός γίνεται προσωπικά από εμάς, καθώς η επιλογή της άριστης πρώτης ύλης αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη δημιουργία βαρελιών με άριστες κατασκευαστικές προδιαγραφές.Οι κορμοί δρυός σχίζονται σε μικρότερα τεμάχια τα οποία πρέπει να αποβάλλουν το ποσοστό της υγρασίας τους με φυσικό τρόπο.Έτσι το σημαντικότερο στάδιο για την κατασκευή ξύλινων βαρελιών είναι η φυσική ξήρανση του ξύλου, για την οποία απαιτείται διάστημα δύο χρόνων. Η τελική υγρασία του ξύλου πρέπει να φτάσει το επιθυμητό ποσοστό, πριν το ξύλο υποστεί οποιαδήποτε επεξεργασία.

Κατασκευή Βαρελιών

Στην παραγωγή των βαρελιών απαιτούνται πολλά στάδια, αναφορικά αξίζει να σημειωθούν κάποια από αυτά, καθώς συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία βαρελιών με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.Η διαλογή της πρώτης ύλης και η φυσική ξήρανση των ξύλων αποτελούν σίγουρα το σημαντικότερο κομμάτι της διαδικασίας αυτής. Από τα προσεκτικά διαλεγμένα ξύλα δημιουργούνται οι δόγες δηλαδή τα κομμάτια ξύλου από τα οποία αποτελείται ένα βαρέλι.Οι δόγες τοποθετούνται κατακόρυφα μέσα από στεφάνια ώστε να έχουν το σχήμα ενός ανοιχτού τριαντάφυλλου.Στη συνέχεια μέσω παρατεταμένης θέρμανσης με φωτιά από ξύλα δρυός, επιτυγχάνεται σταδιακά η καμπυλότητα στις δόγες με αποτέλεσμα το βαρέλι να πάρει το τελικό του σχήμα.Έπειτα τοποθετούνται τα καπάκια στο βαρέλι, τα οποία εφαρμόζουν στις ειδικές εσοχές που δημιουργήθηκαν για αυτά.Τέλος γίνεται εξωτερική λείανση του βαρελιού και εφαρμόζονται επιπλέον στεφάνια γαλβανιζέ.

Ψήσιμο Βαρελιών

Το ψήσιμο αποτελεί ουσιαστικό στάδιο για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας βαρελιών. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να κάμψει τις δόγες του βαρελιού και να δημιουργηθεί το σχήμα του. Σύντομα όμως ανακαλύφθηκαν τα αρώματα που αρμονικά αναπτύσσονται από τη διαδικασία αυτή με αποτέλεσμα το ψήσιμο να μην εξυπηρετεί μόνο τον μηχανικό σκοπό.Η διαδικασία αυτή αυξάνει την απορροφητικότητα του ξύλου κάνοντάς το διαπερατό στον αέρα, βελτιώνοντας έτσι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού.Ταυτόχρονα αναπτύσσονται τα αρωματικά στοιχεία μεταξύ του ξύλου και του οίνου, τα οποία δημιουργούν την επιθυμητή ισορροπία των γεύσεων.Το ψήσιμο του βαρελιού εξαρτάται από τον χρόνο αλλά και την ένταση της θερμότητας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΒΑΡΕΛΙΟΥ
Η προετοιμασία ενός καινούριου βαρελιού γίνεται γεμίζοντάς το με κρύο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα. Η διαδικασία αυτή συνιστάται να γίνει δύο με τρεις φορές και όχι παραπάνω από τρία 24ωρα.Στη συνεχεία αφού βεβαιωθούμε ότι το βαρέλι είναι στεγανό (δηλαδή δεν εμφανίζεται κάποια διαρροή), το αδειάζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά, με την οπή του βαρελιού προς το έδαφος.Γεμίζουμε το βαρέλι με μούστο ή κρασί.Αν το βαρέλι παρουσιάσει κάποια διαρροή, το αφήνουμε να στεγνώσει για 6-8 ώρες και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία.Αφού τελειώσει το κρασί απ' το βαρέλι, το ξεπλένουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει. Στη συνέχεια καλό είναι το βαρέλι να θειωθεί και να παραμείνει σε σκιερό μέρος μέχρι να ξαναχρησιμοποιηθεί.Την στιγμή που θα ξαναχρησιμοπιηθει ελέγχουμε τα στεφάνια του βαρελιού και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία της προετοιμασίας. Λίγες ώρες πριν μπει ο μούστος ή το κρασί, καλό είναι να το θειώσουμε.

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσετε το βαρέλι σας σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.Να θυμάστε ότι για να πετύχετε ένα καλό κρασί είναι απαραίτητη η συνεχής φροντίδα και το μεράκι σας.

Τέλος σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με το βαρέλι σας.